top of page

Her gikk det unna!Onsdag denne uka hadde Skien Røde Kors Juleaksjon pakking og utkjøring av matkasser til barnefamilier og enslige i Skien kommune.

Det er store mengder mat som er i omløp. En matkasse kan inneholde kjøtt med valgfritt tilbehør til julemiddag, kjøttpålegg og søtt pålegg, smør, brød, supper, to typer valgfri drikke, grønnsaker, frukt, potetgull, sjokolade, håndsåpe, dusjsåpe, pepperkaker, toalettpapir og julestrømper til barna.

Søknadsskjema for matkasser har blitt distribuert i samarbeid med NAV, miljøterapeuter ved barneskolene i Skien kommune og helsestasjoner i Skien kommune. I tillegg har det vært mulig å søke via Juleaksjonens nettsider.


Det er mange barnefamilier, voksne og enslige som har hatt behov for hjelp i år. Å be om hjelp er ikke alltid så lett for mange, så vi forsøker å ta hensyn og vise omtanke og omsorg for situasjonen de er i.

Tiltak vi benytter oss av er anonymitet. Hver søker får et såkalt familienummer som går igjen på pakkelister og mateskene. Ingen navn, adresser eller annen info blir distribuert til andre enn de som trenger å vite for å få utført det frivillige arbeidet.

Et annet tiltak er at vi i år har valgt å kjøre ut matkassene til alle. Veldig mange står uten bil og mulighet eller midler til å ta offentlig transport.Over 30 frivilige stod på fra kl 7 om morgenen til kl 22 på kvelden for at 210 familier, enslige og voksne skal få en god jul.

Det er en imponerende innsats og gode hjerter som ligger bak hver eneste matkasse. Mange tanker og ord ble delt.

Mange slitne kropper, men også mye glede over å kunne gjøre en forskjell.


TAKK til alle dere som har hjerte for andre. Tid er noe av det mest dyrebare vi har, og dere valgte å gi av deres tid for at andre skal få det bedre ❤️


Næringslivet har også stilt opp for at vi skal få til dette.

Matkammeret har gitt oss gode priser på mat og lånt oss kjølebil.

Volmax har lånt oss en stor varebil til henting og utkjøring av mat.

Meny Myren har levert matvarer og vært tilgjengelig for oss hele utleveringsdagen.

Kiwi Kjørbekkdalen har ordnet store mengder mat på kort varsel.

Rørgutta stilte med mannskap og biler og hjalp til med å kjøre ut matkasser.


Tusen takk til alle som har bidratt ❤️35 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page